På dansk grund

By 17. september 2015Giv-Et-År
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Så er jeg efterhånden landet helt i Danmark igen og har idag arbejdet på Houens Odde Spejdercenter i præcis en måned.
Da jeg startede på centret blev der lagt hårdt ud med aktiviteter fra dag 1, samt kæmpe arrangement for 5-600 ansatte i Bestseller allerede efter to uger. Derefter tænkte jeg det forhåbentligt ville stilne lidt af, så jeg kunne blive sat ordentligt ind i tingene, men der har været en del aktiviteter for virksomheder gennem hele min første måned.

En af de ting der nok har overrasket mig mest har været, at jeg troede det kun ville blive nemmere at instruere voksne frem for børn, da voksne forstår ting som sikkerhed mere naturligt. Der blev jeg dog meget overrasket, da det hurtigt viste sig at det på mange områder er sværere at arbejde med voksne mennesker – tro det eller ej.

Forskellen ligger hovedsagligt i, at voksne mennesker skal have regler forklaret mere grundigt end børn, da de ellers lynhurtigt forsøger at finde smuthuller der muliggør snyd. Det gør dog at jeg er blevet meget mere opmærksom på min fremtoning som instruktør, samt min måde at forklare opgaverne for deltagerne. Så lidt positivt har det dog været, at jeg er blevet udfordret på den front.

Giv-Et-År

Ja. Så kom den anden ting der har forandret sig ved mit nye arbejde. Jeg er ikke længere blot volontør, men derimod fastansat i en tidsbegrænset stilling som Giv-et-år spejder ved KFUM-Spejderne i Danmark. Det betyder, at jeg har fået et andet ansvar end på mit gamle job og det betyder også, at jeg er blevet en del af en patrulje sammen med de tre andre GEÅ spejdere. Derfor var vi fra søndag til tirsdag i denne uge på introtur.

Turen gik til Næsbycentret på Sjælland, hvor Harald (min kollega fra Houens Odde) og jeg kørte over søndag eftermiddag, for at mødes med Katrine og Maria (vores to kolleger fra Spejdercenter CPH) på Glumsø station. Efter vi havde samlet pigerne op gik turen videre til centret, hvor vi blev indlogeret i en af centrets shelters. Da vi var kommet på plads, havde pigerne fået en beskrivelse af det første døgn og de aktiviteter vi skulle lave, med fra deres vejleder Morten. Beskrivelsen fortalte at vi skulle bruge en masse tid på at lære hinanden at kende, samt ud og sejle kano dagen efter.

Kanoturen blev overstået uden problemer, vi fik snakket en masse og hyggede os enormt meget mens vi gik frem og tilbage, samt sejlede på Susåen. Da vi var kommet tilbage på centret og havde spist frokost, ankom vores to vejleder, Sus og Morten og vi fik begyndt på nogle forskellige øvelser og refleksioner med det formål at vi skulle lære hinanden at kende og definere, hvordan vi vil arbejde sammen som patrulje gennem det kommende år. Efter at have brugt nogle timer på dette, fik vi lavet aftensmad og hygget sammen med vores vejledere, inden vi gik til køjs i shelteren.

Sidstedagen blev brugt på formel optagelse i GEÅ patruljen, med udlevering af nye tørklæder samt snak om vores forventninger og mål, samt planlægning af nogle ture vi skal på i løbet af året.

Herunder har i mulighed for, at se nogle billeder fra både introtur og dagligdag gennem den første måned.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Andreas

About Andreas