Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Så kom tiden som jeg har set frem til med blandede følelser.

Allerede da jeg fik tilbudt mit nye job tilbage i marts, fandt jeg ud af hvornår det blev tid til at jeg skulle sige farvel til mit engelske hjem og min internationale familie. Alt denne tid gjorde det dog ikke lettere for mig da de sidste uger nærmede sig og folk begyndte at snakke om det jævnligt.

Efter en sommer hvor vi først havde centret fyldt med op mod et par hundrede skoleelever uge efter uge, havde vi lige en enkelt stille uge før spejderne indtog centret. Det betød også at jeg i sin tid, da jeg spurgte om at slutte tidligere end planlagt, fik at vide, at jeg ikke måtte rejse i hverken den første eller anden uge af august, eftersom vi havde centret fyldt med op mod 8-900 spejdere.
Da tiden nærmede sig og vi gik ind i de sidste par uger, blev jeg da også glad for at have sagt ja til at blive. Grundet en skadet ankel fra tidligere på sommeren, var jeg ikke hundrede procent tilbage på 4 sessions om dagen, men jeg havde dog en del. Specielt i min sidste uge havde jeg nogle helt fantastiske sessions med nogle af de forskellige grupper vi havde inde. Den følelse jeg havde efter sidste arbejdsdag gjorde dog også at jeg blev forsikret i, hvor meget jeg kan lide at lave det som jeg laver.

Ugen ud havde vi haft et par grupper på centret, hvor jeg havde lavet aktiviteter med nogle af dem. Der var både pigespejdere og drengespejdere fra flere forskellige dele af England. En gruppe der dog skiller sig særligt ud i min hukommelse, er en gruppe fra Horsham syd for London. Denne gruppe var kommet ind på kontoret en dag og snakket med lead instructor Andy om, at de egentlig kedede sig lidt og ville derfor høre om vi ikke havde nogle jobs de kunne hjælpe os med. Dette passede centret meget fint, idet vi på daværende tidspunkt havde en masse hasselbuske der skulle skæres ned, som led i etablering af et picnic-område på centret. Derfor fik vi aftalt et tidspunkt hvor gruppen skulle hjælpe med dette og det blev planlagt, så det var en af de andre instruktører John, lead instructor Andy, center manager Dave og mig som skulle udføre arbejdet med gruppen.

Arbejdet gik vildt godt og vi fik nået enormt meget af det, som skulle laves, men det var ikke det der gav den gode oplevelse. Det var snakken med lederne både under og efter arbejdet, samt at se hvordan spejderne bare knoklede derudaf uden nogle former for brok eller lignende. Det var bare fantastisk at se, hvordan de helt selv begyndte at arbejde sammen hvis de træer der skulle slæbes ud var for store. Derudover kan det også godt blive en smule ensformigt at afvikle sessions hele dagen, hver dag. Så en eftermiddag med manuelt arbejde var en velkommen pause fra aktiviteterne.

I dagene efter dette projekt og helt ind til gruppen rejste hjem, fortsatte lederne og spejderne med at snakke helt vildt meget med os, uanset om vi havde instrueret dem i den foregående sessions eller ej. Det endte også med, at vi blev inviteret med til lejrbål ved gruppen på deres sidste dag, hvor nogle af instruktørerne var nede og hygge med dem i et par timer.

Næste Skridt

Udover at have sagt farvel og på gensyn til mine gamle kolleger i England, har jeg også sagt hej til mine nye kolleger på Houens Odde Internationale Spejdercenter. Centret er beliggende lidt udenfor for Kolding, lige ud til Kolding fjord og det er her jeg skal arbejde det næste år, som GEÅ-udvikling. I skal nok få en lille opdatering på min rolle, når jeg er kommet lidt mere igang og har fundet ud af hvad det helt præcis er min rolle går ud på.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Andreas

About Andreas